msgbartop

kommentar på frågor inom politik, kultur, miljö och teknik
msgbarbottom

16 September 8 Palin: en mycket vanlig människa

läppstift på en gris Tydligen Sarah Palin har lockat ett stort stöd för att folk identifierar sig med henne; eftersom hon verkar vara en vanlig människa, "precis som du och jag". Sanningen är, framgångsrika politiker är inte vanliga människor. De har högt specialiserad kompetens, kunskap och erfarenhet. Sådana egenskaper är slags nödvändig när du hanterar en nationell ekonomi eller står inför en potentiell global kris. Den som inte håller med detta bör överväga att köra för kontoret.

Som svar på frågor om Palins utrikespolitiska meriter, har supportrar sagt att hon måste ha ett bra grepp om utrikespolitiken som Alaska ligger nära Ryssland. Kanske har hon också ett starkt grepp om rymdpolitik; Mount McKinley i Alaska och ganska nära rymden.

The New York Times kallade henne "en tyrannisk kvinna som driver vendettor och skjuter människor som passerar henne." Hon gjorde en fd skolkamrat chef för den statliga avdelningen för jordbruk efter att citera sin barndom kärlek till kor som en kvalifikation för jobbet. Hon har också haft sitt kontor ring till berrate bloggare som skrivit material som förolämpade henne. Kanske skulle jag bättre vara försiktig om vad jag säger om henne. Oavsett vad du tycker om Palins "pro choice" pro NRA evangelisation kanske du måste erkänna hennes ledarskap meriter är lite skakig.

USA och världen står nu inför en ekonomisk kris, möjligen av dimensionerna av den stora depressionen. En McCain / Palin administration skulle bara fortsätta de distastrous ekonomiska politik som införts av George Bush. Sjuk rekommenderas skattesänkningar, en mycket dyr krig och monterings nivåer av privata och statsskulden har lett till den nuvarande krisen. Kina är en av USA: s största fordringsägare och verkar inställd på att bli den nya globala stormakt.

Nu är väl inte tid att välja en "vanlig människa" med liten ekonomisk eller utrikespolitisk erfarenhet. Endast en extra ledare har någon chans att ta itu med de utmaningar som vävstol vid horisonten.

Tags: , , , ,