msgbartop

kommentar på frågor inom politik, kultur, miljö och teknik
msgbarbottom

16 September 8 Palin: en mycket vanlig människa

läppstift på en gris Tydligen Sarah Palin har rönt stort stöd för att människor identifierar sig med henne; eftersom hon verkar vara en vanlig människa, "precis som du och jag". Sanningen är, framgångsrika politiker är inte vanliga människor. De har högt specialiserad kompetens, kunskap och erfarenhet. Sådana egenskaper är typ av nödvändig vid hanteringen av ett samhällsekonomin eller står inför en potentiell global kris. Den som inte håller med detta bör överväga att köra för kontoret.

Som svar på frågor om Palins utrikespolitiska meriter, har supportrar sagt att hon måste ha ett bra grepp om utrikespolitiken som Alaska ligger nära Ryssland. Kanske hon har också en stark grepp om rymdpolitiken; Mount McKinley i Alaska och ganska nära till rymden.

The New York Times kallade henne "en tyrannisk kvinna som driver vendettor och skjuter människor som passerar henne." Hon gjorde en fd skolkamrat chef för den statliga avdelningen för jordbruk efter att citera sin barndom kärlek till kor som en kvalifikation för jobbet. Hon har också haft sitt kontor ring att berrate bloggare som publicerats material som förolämpade henne. Kanske jag skulle bättre vara försiktig om vad jag säger om henne. Oavsett vad du tycker om Palins "pro choice" pro NRA evangelisation kanske du måste erkänna hennes ledarskap meriter är lite skakig.

USA och världen nu står inför en ekonomisk kris, möjligen av dimensionerna på den stora depressionen. En McCain / Palin administration skulle bara fortsätta distastrous ekonomiska politik som förs av George Bush. Ill rådde skattesänkningar, en mycket dyr krig och montagenivåer privata och statsskulden har lett till dagens kris. Kina är en av USA: s största fordringsägare, och ser ut att bli den nya globala supermakt.

Nu är väl inte tid att välja en "vanlig människa" med lite ekonomisk eller utrikespolitisk erfarenhet. Endast en extra ledare har någon chans att ta itu med de utmaningar som vävstol vid horisonten.

Tags: , , , ,