msgbartop

kommentar på frågor inom politik, kultur, miljö och teknik
msgbarbottom

16 8 september Palin: en mycket vanlig människa

läppstift på en gris Tydligen Sarah Palin har rönt stort stöd för att folk identifierar sig med henne; eftersom hon verkar vara en vanlig människa, "precis som du och jag". Sanningen är, framgångsrika politiker är inte vanliga människor. De har mycket specialiserade kunskaper, kunskap och erfarenhet. Sådana egenskaper är slags nödvändigt när förvalta en nationell ekonomi eller står inför en potentiell global kris. Den som inte håller med detta bör överväga att köra för kontor.

Som svar på frågor om Palins utrikespolitiska meriter, har supportrar sagt att hon måste ha ett bra grepp om utrikespolitiken som Alaska är nära Ryssland. Kanske hon har också en stark grepp om rymdpolitiken; Mount McKinley i Alaska och ganska nära till rymden.

The New York Times kallade henne "en tyrannisk kvinna som bedriver vendettor och skjuter människor som korsar henne." Hon gjorde en fd skolkamrat chef för den statliga divisionen av jordbruks efter citera hennes barndom kärlek till kor som en kvalifikation för jobbet. Hon har också haft sitt kontor ring att berrate bloggare som postat material som förolämpat henne. Kanske jag skulle bättre vara försiktig så att det jag säger om henne. Oavsett vad du tycker om Palins "pro choice" pro NRA evangelisation kanske du skulle behöva erkänna hennes ledarskapsuppgifter är lite skakig.

USA och världen står inför nu en ekonomisk kris, möjligen av dimensionerna hos den stora depressionen. En McCain / Palin administration skulle bara fortsätta distastrous ekonomiska politik som införts av George Bush. Välbetänkt skattesänkningar, en mycket dyr krig och monterings nivåer av privata och statsskulden har lett till dagens kris. Kina är en av USA: s största fordringsägare och verkar inställd på att bli den nya globala stormakt.

Nu är väl inte tid att välja en "vanlig människa" med lite ekonomisk eller utrikespolitisk erfarenhet. Endast en extra ledare har någon chans att ta itu med de utmaningar som vävstol vid horisonten.

Tags: , , , ,