msgbartop

kommentar på frågor i politiken, kultur, miljö och teknik
msgbarbottom

16 Sep 08 Palin: en mycket vanlig människa

läppstift på en gris Tydligen Sarah Palin har rönt stort stöd eftersom människor identifierar sig med henne; eftersom hon verkar vara en vanlig människa ", precis som du och jag". Sanningen är, framgångsrika politiker är inte vanliga människor. De har starkt specialiserad kompetens, kunskap och erfarenhet. Sådana egenskaper är typ av nödvändiga när du hanterar en nationell ekonomi eller står inför en potentiell global kris. Någon som inte håller med detta bör överväga att köra för kontor.

Som svar på frågor om Palins utrikespolitiska referenser, har supportrar sade att hon måste ha ett bra grepp om utrikespolitik Alaska ligger nära Ryssland. Kanske hon har också en stark grepp om rymdpolitiken; Mount McKinley i Alaska och ganska nära till rymden.

The New York Times kallade henne "en tyrannisk kvinna som bedriver vendettor och skjuter människor som passerar henne." Hon gjorde en fd skolkamrat chef för den statliga avdelningen för jordbruk efter att citera sin barndom kärlek till kor som en kvalifikation för jobbet. Hon har också haft sitt kontor ringen berrate bloggare som postat material som förolämpade henne. Kanske jag skulle bättre vara försiktig om vad jag säger om henne. Oavsett vad du tycker om Palins "pro primat pro NRA evangelisation kan vara du skulle behöva erkänna hennes ledarskap meriter är lite skakig.

USA och världen står nu inför en ekonomisk kris, möjligen av dimensionerna hos den stora depressionen. En McCain / Palin administration skulle bara fortsätta distastrous ekonomiska politik som förs av George Bush. Sjuk rekommenderas skattesänkningar, en mycket dyra krig och monterings nivåer av privata och statsskulden har lett till den nuvarande krisen. Kina är en av USA: s största fordringsägare och verkar inställd på att bli den nya globala stormakt.

Nu är ju inte tid att välja en "vanlig människa" med liten ekonomisk eller utrikespolitisk erfarenhet. Endast en extraordinär ledare har någon chans att ta itu med de utmaningar som vävstol vid horisonten.

Tags: