msgbartop

kommentar på frågor i politiken, kultur, miljö och teknik
msgbarbottom

04 aug 10 Konsumera, vara tyst och dö: En Valediction mot Lura

flock of sheep

Bild via Wikipedia

De allra flesta Internetanvändare är lurkers; passiva användare som aldrig genererar något innehåll, deltar aldrig i diskussioner, aldrig skriva en kommentar. Detta till viss del förklarar den extraordinära framgångar Facebook. Den allestädes närvarande Facebook "som knappen" låter passiva användare att interagera med online-innehåll med ett enkelt klick; Du behöver inte kommentera, du behöver inte utöva din hjärna alls. Kanske är det också därför sociala medier plattformar som MySpace har varit mindre framgångsrika. Du kan skräddarsy MySpace profiler mycket mer än vad du kan med en Facebook-profil, särskilt om du är bekväm med en liten html, men du verkligen behöver för att skriva en del innehåll för att få ut något av det. Den enkla sanningen är att de flesta människor är bara inte intresserad av hur deras profilsidor visas. Utstationering udda triviala meddelandet, klicka på "gillar" och spela spel som "Farmville" är en givande sociala medier erfarenhet för många. Precis vad är fel med det ?! Jag hör er fråga med en stigande ton av indignation och vrede.

Kanske ingenting, i synnerhet när det gäller marknadsförare och annonsörer som gärna manipulera tanklösa konsumenter. Många som samarbetar med sådana strategier har ingen aning om de lägger pengar i andras fickor med föga nytta för sig själva. Personuppgifter i hemlighet samlas in och används i en mängd olika sammanhang utan vetskap eller tillåtelse. Men det finns mer att det passiva sinnestillstånd än detta.

Passiva Internetanvändare är också sannolikt att vara passiva föräldrar. Barnen får växa upp med lite riktning. De får sina värderingar från TV-program och annonser de ständigt utsätts för, för att inte tala om spel och ett ständigt växande utbud av online-medier. Passiva föräldrar är glada att parkera barnen framför en TV, dator eller spelkonsol eftersom det håller dem lugna och tysta barn kräver mycket mindre av din uppmärksamhet och tid. Barn till passiva föräldrar är mindre benägna att eftersträva högre utbildning och det är osannolikt att njuta av att uppfylla relationer eller välbetalda, tillfredsställande karriärer. De är mer benägna att falla i drog- och alkoholmissbruk och omfattar majoriteten av fängelsepopulationen.

Passiva Internetanvändare är också mycket mer sannolikt att vara passiv, svängande väljarna. I länder där röstning inte är obligatoriskt de är mycket osannolikt att någonsin rösta alls. Om de måste rösta, ofta gör de beslut som bygger på personliga överklagande av en kandidat eller på vilken sida tycks kunna erbjuda snabba dollar. De är oftast omedvetna eller frågorna bakom valkampanjer och är troligt att de lätt påverkas och manipuleras av media kommentatorer och annonsörer. De är ofta påverkade till att stödja plattformar som direkt motsats till sina egna intressen.

Om dessa invändningar inte riktigt verkar vara ett problem, kanske du har läst ovanstående passivt om du har läst den alls. Det är en truism att du får ut så mycket av livet som du sätter in. Samma sak gäller för att använda internet. Att bli politiskt och socialt medvetna är att ge och kan hjälpa dig att förbättra din livskvalitet, att inte nämna att av dem du har inflytande över till exempel barn och familj. Aktivt delta i online-forum är ett utmärkt sätt att dela åsikter och blir mer medvetna.

Anledningen får tillåta sig att existera som föremål för bekvämlighet för människor är att de inte är i stånd att kritiskt tänkande; Tänk på det…

Förbättrad av Zemanta
Vara social, Dela!

Taggar:

Läsarnas kommentarer

 1. |

  Få din synpunkt om det faktum att du får ut så mycket av livet (eller Internet, eller arbete, eller äktenskap, eller något annat) som du lagt ned på det.
  Tracy's senaste blogginlägg .. Burkan kan symbolisera en massa saker

 2. |

  Det verkar synd att tekniken sinne bogglingly sofistikerad och avancerad datorer och internet används av majoriteten för saker som är i huvudsak vardagliga och banala. Synd men knappast överraskande.

 3. |

  "Passiva Internetanvändare är också mycket mer sannolikt att vara passiv, svängande väljarna."

  Det finnas något som jag måste komma överens om.
  Farmville Gift kortets senaste blogginlägg .. Få en gratis Farmville presentkort

 4. |

  Jag skriver ett brev till skolan som kommer att skickas till en senator. Jag har alltid trott att det slutar ("uppriktigt", "din vän", etc.) var tänkt att anpassas till höger på sidan med namnet. En annan student trodde att detta var inte sant och jag har sett det åt båda hållen. Vad tror du?

 5. |

  Jag gillar både och för ;-)

 6. |

  Jag skriver ett brev till skolan som kommer att skickas till en senator. Jag har alltid trott att slutet var tänkt att riktas till höger på sidan med namnet. En annan student trodde att detta var inte sant och jag har sett det åt båda hållen. Vad tror du?

 7. |

  Jag brukar interagera med vänner samt spel facebook ansökan. Vissa människor kan tyckas onåbara men de kunde kunna interagera med människor genom deras Farmville. Även i Pet Society, kan människor lämnar ett budskap till sina vänner. Jag är inte säker på nackdel med passiv föräldraskap, men om föräldrarna inte vill ha det då de skulle kunna ändra det till offensiv föräldraskap.
  Rose's senaste blogginlägg .. Hur man kan hjälpa någon med en panikattack

 8. |

  Fin : D

  Jag håller med!

 9. |

  Jag hatar passiv Internetanvändare. Jag tror att de är anledningen till att vi har skit som online censur och massiva malware problem.

  Trevlig Post, var en bra läsning :)

 10. |

  Jag håller med; de är definitivt en del av problemet, inte en del av lösningen. Dessutom; de tråkigt som fan!

 11. |

  Tack för kommentaren och tack för att släppa av! :-)

 12. |

  Jag måste vara über-passiv, har aldrig ens klickat på en "Gilla" -knappen ... Baaaaaaaa. Kan en gammal får lära sig nya tricks? Idén om sambandet mellan passiv internetanvändning och att vara passiv i andra strävanden vettigt. En annan faktor är den teori som lagts fram av Erikson på psykosociala utveckling: han säger utvecklings kriser uppstår i olika skeden i livet. Det är inte förrän mitten vuxen ålder gör utmaningen att vara kreativ, produktiv och nurturant av nästa generations allmänhet ytan. Majoriteten av ivrig Internetanvändare har ännu inte i detta skede. Innan det senaste presidentvalet (i USA) ungdoms valdeltagandet var urusla. Historiska Valdeltagandet priser här i USA verkar för att kontrollera Eriksons teori. Eftersom Internet savy befolkningen åldras, kan en mer offensiv användning av Internet företräde. (vi kan hoppas)

 13. |

  "Som Internet savy befolkningen åldras, kan en mer offensiv användning av Internet företräde. (vi kan hoppas) "Jag tänker att det motsatta kan vara sant. Långtidsinternetanvändning, med samtidig exponering för spam, bedrägerier etc. tenderar att göra användarna mindre benägna att aktivt samarbeta med communities. Din punkt om valdeltagandet är välgjord, i Australien är obligatoriskt att rösta; detta inte säkerställa ett aktivt deltagande i politiken och hur våra liv drivs men inte tillåter fullständig frikoppling heller. Jag tänker att det kanske hållning jag tog i stolpen var faktiskt alltför hård; passiva Internetanvändare åtminstone använda teknik för att något syfte. Ett stort antal andra aktivt motstå teknik och vill låtsas att det är irrelevant. Kanske borde vi vara tacksamma för passiva användare (ange "som" det här inlägget!) : wink:

Lämna en kommentar

CommentLuv märke
:D:-):(:o8O:?8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow::|:mrgreen: