msgbartop

kommentar på frågor inom politik, kultur, miljö och teknik
msgbarbottom

04 aug 10 Konsumera, tiga och Die: En Valediction Against Lurking

flock of sheep

Bild via Wikipedia

De allra flesta Internetanvändare är lurkers; passiva användare som aldrig genererar något innehåll, deltar aldrig i diskussioner, aldrig skriva kommentarer. Detta till viss del förklarar den extraordinära framgång Facebook . Den allestädes närvarande Facebook 'som knappen "låter passiva användare att interagera med innehåll på nätet med ett enkelt klick; du behöver inte kommentera, du behöver inte utöva din hjärna alls. Kanske också därför sociala medier plattformar som MySpace har varit mindre framgångsrika. Du kan anpassa MySpace profiler mycket mer än du kan med en Facebook-profil, särskilt om du är bekväm med att använda en lite html, men du måste verkligen lägga upp innehåll för att få något ut av det. Den enkla sanningen är att de flesta människor är bara inte intresserad av hur deras profilsidor visas. Posta den udda triviala budskap, klicka på "gillar" och spela spel som " Farmville "är en givande sociala medier erfarenhet för många. Precis vad som är fel med det ?! Jag hör er fråga med en stigande ton av indignation och upprördhet.

Kanske ingenting, särskilt när det gäller de marknadsförare och annonsörer som gärna manipulera tanklösa konsumenter. Många som samarbetar med sådana strategier har ingen aning om de lägger pengar i andras fickor med lite nytta för sig själva. Personlig information hemlighet samlas in och används i olika sammanhang utan vetskap eller tillåtelse. Men det finns mer att den passiva sinnestillstånd än detta.

Passiva Internetanvändare är också sannolikt att vara passiva föräldrar. Barnen får växa upp med lite riktning. De får sina värderingar från TV-program och annonser de ständigt utsätts för, för att inte tala om spel och ett ständigt växande utbud av online-medier. Passiva föräldrar är glada att parkera barnen framför en TV, dator eller spelkonsol eftersom det håller dem lugna och tysta barn kräver mycket mindre av din uppmärksamhet och tid. Barn till passiva föräldrar är mindre benägna att sträva efter högre utbildning och kommer sannolikt inte att njuta av att uppfylla relationer eller välbetalda, tillfredsställande karriärer. De är mer benägna att falla i narkotika-och alkoholmissbruk och utgör merparten av fängelsepopulationen.

Passiva internetanvändare är också mycket mer sannolikt att vara passiv, svängande väljarna. I länder där röstning inte är obligatoriskt att de är mycket osannolikt att någonsin rösta alls. Om de måste rösta, gör ofta de beslut baserade på den personliga vädjan om en kandidat eller på vilken sida tycks erbjuda snabba dollar. De är oftast omedvetna eller frågorna bakom valkampanjer och kommer sannolikt att vara lätt påverkas och manipuleras av media kommentatorer och annonsörer. De är ofta påverkade till att stödja plattformar som är direkt motsatta till sina egna intressen.

Om dessa invändningar inte riktigt verkar vara ett problem, kanske du har läst ovanstående passivt om du har läst den alls. Det är en truism att du får ut så mycket av livet som du sätter in. Samma sak gäller för att använda internet. Att bli politiskt och socialt medvetna är att ge och kan hjälpa dig att förbättra din livskvalitet, för att inte nämna att av de som du har inflytande över till exempel barn och familj. Aktivt delta i online-forum är ett utmärkt sätt att dela åsikter och blir mer medvetna.

Anledningen fåren tillåta sig att existera som objekt bekvämlighets för människor är att de inte är kapabla att kritiskt tänkande; tänker på det ...

Förbättrad av Zemanta
Vara social, Dela!

Tags: , , , , , , , , ,

Läsarnas kommentarer

 1. |

  Få din synpunkt om det faktum att du får ut så mycket av livet (eller internet, eller arbete, eller äktenskap, eller något annat) som du lägger in i det.
  Tracy's senaste blogginlägg .. Den burka kan symbolisera en massa saker

 2. |

  Det verkar synd att teknik som sinnet bogglingly sofistikerad och avancerad som datorer och internet används av majoriteten av det som är i grunden triviala och banala. Synd men knappast överraskande.

 3. |

  "Passiv internetanvändare är också mycket mer sannolikt att vara passiv, svängande väljarna."

  Det finnas något som jag måste komma överens om.
  Farmville Gift kortets senaste blogginlägg .. Få en gratis Farmville presentkort

 4. |

  Jag skriver ett brev till skolan som kommer att skickas till en senator. Jag har alltid trott att det slutar ("uppriktigt", "din vän", etc.) var tänkt att anpassas till höger på sidan med namnet. En annan elev tyckte detta var inte sant och jag har sett både och. Vad tycker du?

 5. |

  Jag gillar både och för ;-)

 6. |

  Jag skriver ett brev till skolan som kommer att skickas till en senator. Jag har alltid trott att slutet var tänkt att anpassas till höger på sidan med namnet. En annan elev tyckte detta var inte sant och jag har sett både och. Vad tycker du?

 7. |

  Jag brukar interagera med vänner samt spela facebook ansökan. Vissa människor kan tyckas onåbara men de kunde ha möjlighet att interagera med människor genom deras farmville. Även i PET samhället, kunde folk lämna ett meddelande till sina vänner. Jag är inte säker på nackdel med passiva föräldraskap, men om föräldrarna inte vill det då de kunde ändra det till offensiv föräldraskap.
  Rose's senaste blogginlägg .. Hur man kan hjälpa någon med en panikattack

 8. |

  Trevligt : D

  Jag håller med!

 9. |

  Jag hatar passiva internetanvändare. Jag tror att de är anledningen till att vi har skit som online-censur och massiva malware problem.

  Trevlig Post, var en bra läsning :)

 10. |

  Jag håller med; de är definitivt en del av problemet, inte en del av lösningen. Dessutom; de är tråkigt som fan!

 11. |

  Tack för kommentaren och tack för att släppa av! :-)

 12. |

  Jag måste vara über-passiva, har aldrig ens klickat på en "liknande" knappen ... Baaaaaaaa. Kan en gammal får lära sig nya tricks? Idén om samband mellan passiv användning av internet och att vara passiv i andra strävanden vettigt. En annan faktor är den teori som lagts fram av Erikson om psykosociala utveckling: han säger utvecklingskriser uppstår i olika skeden i livet. Det är inte förrän mitten vuxen ålder gör utmaningen att vara kreativa, produktiva och nurturant av nästa generation i allmänhet ytan. Majoriteten av ivrig Internetanvändare har ännu inte i detta skede. Före det senaste presidentvalet (i Amerika) ungdoms valdeltagandet var urusla. Historiska Valdeltagandet priser här i USA verkar för att kontrollera Eriksons teori. Eftersom Internet savy befolkningen åldras, får en mer offensiv användning av Internet företräde. (Vi kan hoppas)

 13. |

  "Eftersom internet savy befolkningen åldras, får en mer offensiv användning av Internet företräde. (Vi kan hoppas) "Jag tänker att det motsatta kan vara sant. Långtidsinternetanvändning, med samtidig exponering för spam, bedrägerier etc. tenderar att göra användarna mindre benägna att aktivt samarbeta med communities. Din punkt om valdeltagandet är välgjord; i Australien är obligatoriskt att rösta; Detta säkerställer inte aktiva deltagande i politiken och hur våra liv körs men inte tillåter fullständig urkoppling heller. Jag tänker att det kanske hållning jag tog i stolpen var faktiskt för hård; passiva internetanvändare minst använda teknik för att något syfte. Väldigt många andra aktivt motstå teknik och vill låtsas att det är irrelevant. Kanske borde vi vara tacksamma för passiva användare (tack "som" det här inlägget!) : Wink:

Lämna en kommentar

CommentLuv märke
:D:-):(:o8O:?8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow::|:mrgreen: