msgbartop

komentar na pitanjima politike, kulture, okoliša i tehnologije
msgbarbottom

06 8. travnja Rogerson je Underbelly

Underbelly DVD Cover
Slika putem Wikipedije

Osramoćeni bivši NSW detektiv Roger Rogerson je pisanje mišljenja o hit show podzemlje , koji ostaje zabranjen u Victoria čekanju ishoda pravne rasprave koje uključuju ključne likove u seriji. Mišljenja su se pojavili u The Daily Telegraph i sindicirani Australian medijsku pozornost.

"Nikad nisam volio Melbourne ili njihove lopove. I gledajući podzemlje sinoć podsjetio me zašto. To se ne bi dogodilo ovdje u Sydneyu tamo dolje. Imali smo više kontrole nad lopove ovdje, i mislim većina lopove bi se složio. No, kao i zabavu bilo je prilično dobro s više seksa nego nasilja. "
Izvor: news.com.au

Čini se vrlo ironično jer Rogerson se piše o ovom programu. Rogerson nesumnjivo ima izvrsnu prve ruke poznavanje podzemlja poslovanja, ali nakon što je poslan u zatvor zbog izokreće tijek pravde i za laganje 1999. Policijsku Integrity komisija čini se razumnim da se pitaju koliko je blizu da iz prve ruke znanje. Rogerson dobila svoju prvu kaznenu presudu u 1985 za sudjelovanje u droge , kada je optužen za urotu s zloglasne Melbourne diler Dennis Allen dostaviti heroin. Uvjerenje prevrnuo na žalbu. Rogerson je odgovoran za pucanje smrt Warren Lanfranchi. Tijekom istrage istražni sudac našao da je postupao po službenoj dužnosti, ali žiri je odbio naći da je djelovao u samoobrani. Rogerson kasnije pohvalio je policijsku snagu za njegovu hrabrost. Međutim, to je navodno od strane Lanfranchi partnera, Sallie-Anne Huckstepp , a kasnije je infamouse magarac Smith , koji Rogerson ubio Lanfranchi kao odmazdu za pljačku još zastupniku heroina koji je bio pod policijskom zaštitom, a za ispaljivanje oružja u policijskoj službenika . Kolega policajac Michael Drury je tvrdio da Rogerson bio uključen u njegovu pokušaj ubojstva. Drury tvrdi on odbio prihvatiti mito Rogerson ponudio mijenjati svoje dokaze u heroinom suđenju trgovine osuđenog Melbourne diler, Alan Williams. 6. lipnja 1984. Drury je pucao dva puta kroz kuhinjski prozor dok je hranio svoju trogodišnju kćer, Belindu. Rogerson je optužen za snimanje i Williams posvjedočio da Rogerson i Dale Flannery pristao ubiti Drury za AU50,000 dolara svaki. Međutim, 20. studenog 1989. godine, Rogerson oslobođen.
Izvor: Wikipedija

Ako policija NSW imali veću kontrolu nad lopove od učinili njihove kolege u Victoriji, može li to biti jer su lopovi bili na platnom spisku? Ako su događaji prikazani u australskoj mini seriji Blue Murder treba vjeruje, ne bi se reći da. Plava Ubojstvo je sličan zabranjen u NSW dok pravni postupci koji uključuju Rogerson i drugih znakova su završeni. Rogerson uspoređuje podzemlje složi s Blue Murder u svojoj kolumni, što opet čini ironično kao Plava Ubojstvo nije točno boje laskavu portret njega. Nalazim Underbelly da se više bave zabave nego Plavi Ubojstvo je, a tu je svakako mnogo veći naglasak na seks. Iako se čini potrebnim za priču do točke; Naravno unovčiti do zločinci voziti brze automobile i ljubav brzo žene, scene seksa obično prevladavaju na štetu parceli s vremena na vrijeme. Roger je također skrenuo pozornost na ovu sklonost. Sumnjam scene seksa su oštećeni ocjene mnogo, ali to je rekao; Nikad ne propustite epizode, to je apsolutno zakivanje. Plava Ubojstvo ostaje mi puno više realan i ozbiljan posao. Nasilje je bilo hladno čistokrvan i hlađenja i implikacije države uglavnom vodili korumpirani policije u tandemu s organiziranim kriminalom prilično zastrašujući.

Zanimljivo, Roger Rogerson je mnogo više besplatno prema podzemlje u svom najnovijem stupcu: Daily Telegraph , srijeda, 2. travnja, 2008

Pitam se čija je plaća mu je sad ...

Pojačana Zemanta

Tagovi: , , , , , , , , , , ,