msgbartop

komentar na pitanja iz politike, kulture, okoliša i tehnologije
msgbarbottom

06 8. travnja Rogerson je Underbelly

Underbelly DVD Cover
Image via Wikipedia

Osramoćeni bivši NSW istražitelj Roger Rogerson je pisanje recenzija o hit show podzemlje , koja je i dalje zabranjen u Victoria čekaju ishod sudskih rasprava koje uključuju ključnih likova u seriji. Mišljenja su se pojavili u The Daily Telegraph i sindicirani Australian medijsku pozornost.

"Nikada nisam volio Melbourne ili svoje lopove. A gledajući Underbelly sinoć podsjetio me zašto. To se ne bi dogodilo ovdje u Sydneyu tamo dolje. Mi smo imali veću kontrolu nad lopove ovdje, i ja mislim većina lopove bi se složio. Ali kao zabava je bila prilično dobro s više seksa nego nasilja. "
Izvor: news.com.au

Čini se vrlo ironično za Rogerson da se piše o ovom programu. Rogerson nedvojbeno ima izvrsne znanja iz prve ruke u podzemlje poslovima, ali nakon što je poslan u zatvor za izokreće tijek pravde i za laganje 1999 Policijske Integrity komisije čini se razumnim da se pitate koliko blizu da iz prve ruke znanje. Rogerson dobila svoju prvu kaznenu presudu u 1985 zbog umiješanosti u dilanjem droge , kada je optužen za urotu s zloglasne Melbourne diler Dennis Allen dostaviti heroin. Uvjerenje je poništilo presudu. Rogerson je bio zadužen za snimanje smrti Warren Lanfranchi. Tijekom istrage mrtvozornik utvrdio da je djelovao u službenoj dužnosti, ali žiri nije želio naći je djelovao u samoobrani. Rogerson kasnije pohvalio strane policijske snage za njegovu hrabrost. Međutim, to je navodno od strane Lanfranchi partnera, Sallie-Anne Huckstepp , a kasnije infamouse magarac Smith , koji Rogerson ubio Lanfranchi kao odmazdu za pljačku još zastupniku heroina koji je bio pod policijskom zaštitom, a za pucnjavu u policijskoj časnik . Kolega policajac Michael Drury je tvrdio da Rogerson je sudjelovao u njegovom pokušaja ubojstva. Drury tvrdi on odbio prihvatiti mito Rogerson ponudila da promijeni svoj iskaz na suđenju trgovine heroinom osuđenih Melbourneu diler, Alan Williams. 6. lipnja 1984 Drury je s dva hica kroz kuhinjski prozor dok je hranio svoju trogodišnju kćer, Belindu. Rogerson se tereti za strijeljanje, a Williams je posvjedočio da je Rogerson i Dale Flannery je dogovoreno da se ubije Drury za $ AU50, 000 svaki. Međutim, 20. studenog 1989 Rogerson oslobođen.
Izvor: Wikipedia

Ako policija NSW imala veću kontrolu nad lopove nego njihovi kolege u Viktoriji nije, mogao je to biti jer su lopovi bili na platnom spisku? Ako su događaji navedeni u australski mini serija Blue Murder su da se vjeruje, ne bi se reći da. Blue Murder je sličan zabranjen u NSW sve pravne postupke koji uključuju Rogerson i drugi likovi su završeni. Rogerson uspoređuje Underbelly složi s Blue Murder u svojoj kolumni, što opet čini ironično kao Blue Murder ne baš slikati laskavu portret njega. Smatram Underbelly da se više bave zabave od Blue Murder je, a tu je svakako puno veći naglasak na seksu. Iako se čini potrebno priče do točke; Naravno unovčiti do kriminalci voziti brze automobile i vole brze žene, scene seksa imaju tendenciju da dominiraju na uštrb parceli s vremena na vrijeme. Roger je također upozorila da te tendencije. Sumnjam da su scene seksa su oštećeni rejtinge mnogo, ali to je rekao; Ja nikad ne propustite epizode, to je apsolutno zakivanje. Blue Murder ostaje za mene mnogo više realan i ozbiljan posao. Nasilje je hladnokrvno i hlađenje te implikacije države uglavnom vodi korumpirane policije u tandemu s organiziranim kriminalom prilično zastrašujući.

Zanimljivo, Roger Rogerson je mnogo više besplatno prema pupku u svojoj najnovijoj kolone: ​​Daily Telegraph , srijeda, 2. travnja, 2008

Pitam čije plaće on je sad ...

Pojačana Zemanta

Tagovi: , , , , , , , , , , ,